Skip links

Pouzdan partner.

Pošaljite nam upit i obratiti ćemo Vam se u najkraćem roku.

  Česta pitanja

  Po uzoru na model koji se koristi u razvijenim zemljama Bliskog istoka, Europro se specijalizirao za uvoz radnika iz Nepala, Filipina i Indije.

  Postupak traje između 90 i 120 dana, ovisno o traženom zanimanju radnika, odabiru regrutacijskog središta te mjestu u kojem se izdaje radna dozvola.

  Stranim radnicima je potrebno osigurati smještaj po dolasku na rad u Republiku Hrvatsku. To može učiniti i agencija u dogovoru sa poslodavcem.

  Za strane radnike je potrebna dozvola za boravak i rad u Republici Hrvatskoj i viza za ulazak na teritorij Republike Hrvatske. Uz to, postupak instalacije radnika na radno mjesto je malo opsežniji i uključuje organizaciju smještaja, prijavu boravka, izradu boravišnih iskaznica (biometrijske dozvole boravka) i otvaranje bankovnog računa.

  Pri prijavi boravišta, Ministarstvo unutrašnjih poslova izdaje OIB radniku na temelju kojega se može izvršiti prijava na mirovinsko i zdravstveno. Prije prijave na mirovinsko i zdravstveno, poslodavac mora za stranog radnika ishodovati Dozvolu za boravak i rad.

  Potrebno je ispunjavati više uvjeta: tvrtka mora poslovati dulje od 6 mjeseci, mora imati zaposlenog najmanje jednog hrvatskog državljanina kroz razdoblje od 6 mjeseci te ne smije imati dugovanja za poreze i doprinose. Također, prilikom zapošljavanja stranih radnika gledaju se i drugi elementi: financijski rezultat poslovnog subjekta i broj zaposlenih te bavi li se poslodavac djelatnošću za koju zapošljava stranca.

  Kako bi zadovoljili naše kriterije za dolazak na rad u Hrvatsku, radnici trebaju imati osnovno ili visoko poznavanje engleskog jezika, ovisno o radnom mjestu i preferencijama poslodavca.

  Explore
  Drag